Friday, 8 May 2015

Kopi.. Susu.. Produk HKCC serta Promosi. All In One..

lame dah I tak bercerita pasal kopi kecintaan I kan??
I minum kopi ni September tahun lepas kalo tak silap..

start jadi ejen bulan seploh..
then apgred jadi stokis Putrajaya hujung bulan Sebelas.
dalam bulan Doblas tu... first month I jadi stokis... sales I cecah 6 katen..
means 150 kotak...
bnyak tu tauuu...

tak banyak bagi yang tau hkcc ni memang bagus dan sales memang stended banyak cemtu.
banyakkkkk bagi yang rase hkcc adelah kopi yang mahal.
maunye tak??? sekotak RM39,90 ade 20sachet aje..
1 sachet rm2.

oh nooo baik bancuh yang lagi murah aje.... *ayat kedekut I memule tau pasal HKCC*hahahaha
tapi... dari sehari ke sehari...
HKCC makin tunjuk taring tau.opss taring baikk punyee

skang sebulan dekat 10katen I jual. percaye takkk??
Alhamdulillah.. berkat usaha dan rezki dari Allah...
kebaikan HKCC tak dipertikaikan lagi..
tiap2 hari ade je respon baik yang kami terima.
terima kasih Allah.. =)

uolls percaya tak... kesan khasiat HKCC ni.. boleh kita rase seawal 5hari minum secara Istiqamah tau..
ada yang serasi tu.. minum 3 peket pon dah rasa kesannye..
ade yang rasa badan ringan.. ade yang hilang migrain... ade yg mudah lawas...
tu antara respon awal penge'test' HKCC yang mula2 nak cuba2 aje. takut takleh minum konon2nye..
mula2 beli trial pek aje RM10.
pehtu ode sekotak.. pehtu tak cukupstok.. jadi 3 kotak sebulan.. lebih pon adeee
wuyooooooooooooo...

sape yang suke ubat??
sape yang suke kena makan berpantang nih??
sape yang suke keluar duit beratus2 tiap2 bulan untuk suplement tambahan???
jujurnye.. I tak suke.. dan for sure I kedekut sangat2..
nak bayar insuren kat si Makbed pon nanges dalam ati... 
-_______-

skang I da bleh senyum lebar...
sebab...

HKCC rasenye sangat sedap... rase lemak2 cappuccino..
kopi wangiiiiii... sodapppp..... sukati nak minum bila2 mase.. dekat mane... boleh letak ais.. boleh minum panas2.. boleh buat ice blended... boleh minum tawar.. buleh minum separuh2 peket.. senang cite.. sukati la nak minum ke taknak.. takde jadual.. sehari berape peket pon takpe.. bila2 mase pon boleh... takpayah terlupe2 dah... kalau takpat minum je sedey... rindu lak tetibe kat HKCC. hihihihihhihhhhh

then, tak payah takbleh makan tu,, takbleh makan ni... jangan makan tu.. jangan makan ni... jauhkan itu.. jauhkan ini.... kena tambah lagi adoooo... tambah air masak banyak2.... minum selagi terdaya... hahaha
Murah pulak tu... kalo tak.. ubat nak lawaskan isi perut je I bli khas yang peket bancuh untuk usus. sekotak ade berape ntah. 20 jugak rasenye. price RM130 kalo tak silap. I nak jimat 2-3 hari sekali baru minum.. huuuu kijammm. tapiii HKCC ni... buat I mem'buang' tiap2 hari dengan jayanye... lancar dan sakses selaluu. hahahhahaa. keluar jamban senyum lebar... weeeee *opsss kurang senonoh sket. mahapppppplerr esaited terlebeyy*

badan pon ringan aje skang.. tak cepat sakit kepala.,.. perut tak kembung. dan rase jojess selalu *eh?? pasan!!

HKCC adelah minuman kesihatan tau. Minum untuk Sihat.. susut itu BONUS!!

 kenapa HKCC untuk sihat???
sebab.. InShaa Allah... herba2 terpilih yang diadun khas dalam kopi ni akan sedikit sebanyak membantu selesaikan masalah uolls selain membekalkan tenaga seharian. 
okehla.. kang kata I wayang lebey plak...
jom kite tengok testimoni orang len plak...

*klik gambar untuk besarkan imej yepp*
comey kan kakak nih???
percaye tak die dulu ade problem hormon.
susut tu adelah Bonus yang tidak dijanjikan HKCC. tapi Alhamdulillah... selain menyelesaikan problem utama beliau... bonus lain juga diperolehi dengan Izin Allah. =)

Kata kakak kepada gadis ini Pn Addawwiyah Mohamed Wazi.
"Adik saya ada masalh period hampir 6 thn x datang...tp alhamdulillah selps mengambil collogen cappocino dua kotak period dah datang dua kali...dan penyusutan berat badan juga berlaku"
hohh.. percaye tak??? 6 tahun tauu bukan 6 bulan. Subhanallah...


selain tu.. kandungan herba dalam HKCC juga membuatkan ia sesuai untuk ibu2 berpantang tau.
yang paling best.. HKCC adelah SELAMAT untuk ibu menyusu.
malah.. bertambah pulak susu badan. Alhamdulillah... BONUS untuk ibu dan baby sekaligus.


uolls percaya tak mak I yang kencing manis tu minum HKCC?
Alhamdulillah mak jadi lebih bertenaga dan sihat.
tapi I nak bukti dari orang lain jugakk.. yang HKCC juga membantu pesakit kencing manis =)


 kacip fatimah??
lelaki tak bleh minum??
nanti jalan terkepit2??? 


buktinya.... bertambah macho abang Meor ni tau..
ce carik pesbuk die kalo tak caye. nama glemer kat FB: Acu Parit


yang ni pulak pasal vitamin C.
yang ni pharmacist sendiri cakap tau..
jangan main2.. 

ha.. tu antara testimoni berlainan jenis yang I teruja nak share ngan uolls.
ade gak yang hilang ketuat.. masalah keputihan.. hilang parut.. masalah jerawat serta jeragat.. 

fuhh banyakkkkkkkk

nak lagi extra testimoni uolls boleh like & folo FB page
klik sini>>>  HKCC 
macam2 kesah benar dari pengguna sendiri.

sape nak try boleh dapatkan HKCC pada harga RM39.90 utk 20peket.
trial pek pon ade tau RM10 untuk 4 peket.

selain dari Collagen Cappuccino. 1 lagi produk edaran HKCC yang best adelah 

Susu Kambing + Bee Pollen (SKBP)

nak tau kelebihan SKBP bleh tgk kat >> sini

Susu Kambing dengan Bee Pollen.. sure banyak sangat khasiat..
antara yang paling ketara adelah SKBP ni alhamdulillah... membantu selesaikan masalah kulit sensitif.

comey tak baby ni??
namanya zahirah. skang da umo 3 tahun kalo tak silap I.

kecomelan zahirah sedikit terusik dari umo die 6 bulan.
sadis je tengok baby kena ruam melampau kan??
Zahirah kena eczema.
ruam ni buat die kegatalan sepanjang masa.
sudahnye.. doplohpatjam berstokin. adehla,, sadisss
tido ke.. jaga ke. kat playground ke.. stokin takbleh tinggal.


seram tak kalo uolss tengok kulit anak bersisik??

i memang siyes seram.. kepala otak dok risau tak menentu.
macam2 ikhtiar kena buat.. asalkan anak jadi sehat semula.
dan.. Alhamdulillah..
sejak Amalkan SKBP Zahirah dah tak perlu berstokin lagi.
tak perlu tergaru2 lagi.

dari tak cukup tidur dan kurus pon jadi tidur lena.. berat bertambah


skang Zahirah dah montel dan manis.. auuuuuwwww.. 
nak pi mane tu yang???
uolls nak tau cerita lengkap pasal Zahirah bleh baca kat >>>> belog Makbed

selain membantu masalah Eczema. SKBP juga baik untuk ibu mengandung.
sehinggakan Nabi kita juga mengatakan.. Susu Kambing adalah kedua terbaik selepas susu ibu...
SKBP boleh di minum bancuh ngan air suam.. ataupun letak ais.. buat puding.. buat dadih... campur sunquick.. ribena.. sirap.. malah skali bancuh ngan HKCC pon lagi kawww.. sodap!!


HArga SKBP adelah RM35 untuk 15sachet.
dan trial pek RM10 juga ade dijual.

Sebelum dan Selepas

 
taraaa......
sebab ramai yang menggedik mintak gambar sebelum dan selepas..
I godek sume pixas yang ade.
 

muka kat atas tu masa kulit I ade elegik lagi.
dagu, atas mulut ngan pipi kanan I gatal2 merah n menggelupas. Parut jerawat berterabur serata muka. tak tengok lagi kat bawah dagu ngan leher pon ade. Muka berminyak jangan cakap la. tu bersih sebab baru basuh muka tros snap pic. Motip btol.
then yg bawah tu masa dah sebulan lebih minum HKCC. muke cun sikit sebab tepek bedak. parut jerawat kat pipi still ade. elegik aje dah kurang n kering. mase tu makan seafood pon takut2. sebab nanti die naik balik gatal2..
yang kanan tu pixas terbaru I dalam beberapa hari lepas. snap dalam kereta. then aplod kat instagram.
tetibe ade kawan2 tanye.. I gune software ape edit gambar.
chehhh.... xleh trime kenyataan btoiiii.

ye.. I minum HKCC.
sebab dia ade herba2 yang merawat dan menstabilkan hormon..
tapi sebenarnye dulu minum sebab tergezut aje.. "Eh..I da bleh minum kopi dan rase kopi itu sedap..??"
HAhaHahaha
 
I Kenal HKCC dari tahun lepas dalam awal bulan 10.
betul2 minum hkcc dengan jayanya dalam bulan 11 tahun lepas gak..
 
punca yang buat I teruskan HKCC ni sebab I dah tak sakit perut time piyed lagi.
dulu piyed 3 bulan skali. skang agak2 lambat aje I minum HKCC 2-3 hari pahtu  sure piyed.
yang paling penting skali tiap kali kerja.. nak drive.. ade kursus.. ade banyak aktiviti..
mase tu HKCC tak tinggal. sebab tak letih dan tak mengantuk.
 
tapi.. kalo dasar orang tak reti disiplin makan supplement kannn???
kejap minum kejap tak..
kejap malas nak bancuh, kejap lupe.. kejap carik air oren kejap2 bizi tak menyempat nak layan stim ngan HKCC. tu sume la tu alasan..
padahal terang2 I gile makan eskrem dari minum air panas. mih3...
 
tapi.. HKCC tak tinggal la..
cuma kadang-kadang tiap2 ari minum... kadang-kadang 2 hari sekali.
datang angin gedik I, sampai ke kedai makan pon mintak air suam wat bancuh HKCC.
feel betoii ade supplement yang tak payah ikut schedule nak amek dan tak payah pantang makan neh. hahahahahaa
 
paling best bile balik kedai mak kat sepang.. letak ais dalam blender.. letak hkcc sepeket.. letak air masak. blenderrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Cappuccino blend kauuuuuu...... ade bran???
sodappppp
 
sejak akhir2 ni ramai yang tegur perubahan diri I.
da kurus sket... da cerah sket.. parut jerawat kat kiri kanan pipi da ilang.. muka da makin berseri.
elegik sepi I bile makan seafood pon dah lama tak kunjung tiba.
Alhamdulillah.. syukur..
 
 "U makan ape meh??"
*tetibe tiru iklan beras basmathi plak dah..
 
ntah lerr....
I ade amek vitamin 1000mg. pon same gak.. makan bile teringat.
I pakai krim muka safi. pakai da dekat 2 tahun krim tak abes2 lagi.. orang pakai krim muke ko pon nak pakai krim muke.. orang bli 2-3 bulan skali ko punye tak abes2 lagi.
 
  pehtu I pakai bedak Arab.. ni memang long lasting.. pakai sehari skali je.. da dekat 6 bulan pakai.
nak abes dahhh.. *yeayy
pehtu celak ngan lipstick yang ikut kaler darah tu.
 
malam2 sblom tido minum Susu Kambing Bee Pollen.
untuk tulang jugak tu.
 
asalkan mudahh.. I oke aje...
 
seblom2 ni sume tu I amalkan.. tapi minum HKCC memang tak tinggal. cuma tak berdisiplin aje.
sebab tu bile orang tanya ape yang I amalkan I tau HKCC ngan vitamin C aje.
makan vitamin tinggal2 pon I tak risau sebab HKCC ade vitamin C dah..
lagipon vitamin C tak bahaya. kalau ambil berlebihan akan digest ikut urine aje kann...
so kite bedal sumenye..
 
*gambar lama dengan elegik kat mulut*
 
 
pasal kurus..
HKCC tak bagi bonus tu kat I.
sah I memang hantu makan. rasa kenyang die tu sejam aje. lepas tu I nak mengunyah.
tapi nak mengunyah pon berpada2 la.. dah tau suke makan.. jangan la amek lemak2 kolestrol bagai. carik ler makanan yang buat kenyang tapi senang nak hadam.
bab neh I suke meratah buah.. makan makanan berkuah macam mee.. sup ayam and etc.
syukur jugak.. I tak minat makanan bersantan. boleh je nak makan tapi cepat muak.
apeponn wajib ade makanan berdekatan dalam apa jua aktiviti. hihihihhhh
 
tapi I rasa sebab minum susu kambing bee pollen tu yang buat badan I bakar kalori cepat tau..
sape tak tau bleh tanya incik Google..
susu kambing ni sebenarnye pembakar kalori yang baik tau...  
 
 
kalo tak caye klik >>>>>> sini
 
ni gambar terbaru yang paling dekat.
ade je lagi bekas jerawat tu.. tapi tak banyak... dan tak seteruk dulu dahhhhh
jerawat pon skali sekala tumbuh bila tiba musim menuai.
 
nak buat juling tak jadi plak..
*panggg skali*
 
ni la die fouder HKCC aka Haida Kamaruzaman Collagen Cappuccino.
kak Haida.. 
 
in adelah Makbed.
ejen insuran I yang memperkenalkan HKCC.
 
 
pos model skettt....
*ok cun!!

Kehamilan

baby latest
***********************************

sehingga tarkh 9 Jun 2014 direkodkan sebanyak 233 testimoni berjaya Hamil bersama HKCC "DENGAN IZIN-Nya'

'usaha dengan set Zuriat HKCC membuahkan hasil bila diizinkan Allah untuk hamil permata yang sekian lama ditunggu. jom kita doakan semoga lebih ramai umat Nabi Muhammad S.A.W dilahirkan ke muka bumi Allah ni untuk jihad atas Islam.
InshaAllah...

uolls nak try HKCC product??
sms/whatsapp Nuqmans ke 016-6603741 ye. =)




Kehamilan

baby latest
***********************************

sehingga tarkh 9 Jun 2014 direkodkan sebanyak 233 testimoni berjaya Hamil bersama HKCC "DENGAN IZIN-Nya'

'usaha dengan set Zuriat HKCC membuahkan hasil bila diizinkan Allah untuk hamil permata yang sekian lama ditunggu. jom kita doakan semoga lebih ramai umat Nabi Muhammad S.A.W dilahirkan ke muka bumi Allah ni untuk jihad atas Islam.
InshaAllah...

uolls nak try HKCC product??
sms/whatsapp Nuqmans ke 016-6603741 ye. =)




BENIH SUAMI CAIR?

BENIH SUAMI CAIR? 


■■■■

Kenapa perlu SUAMI ISTERI minum SET ZURIAT..
Kalau perempuan je minum x boleh ke?

Ok di sini sy nak share.untuk ikhtiar ZURIAT kena la USAHASAMA IKHTIAR.bukan perempuan yg mengandung,perempuan je kena ikhtiar k..ada yg perlu anda tahu.ada problem dalaman laki2 juga perlu ikhtiar.saya mendapat feedback daripada seorang customer yg sebelum ni air **** cair & doc memberitahu slh 1 faktor sukar dpat anak adalah prob itu..but lepas consume 2 box CCFM dengan izinNya air **** pekat..ALHAMDULILLAH..nak bukti? Boleh whatsapp sy,sy tunjukkn..sy xbleh publish testimoni ini sbb ia perlu ditapis dr tontonan



Afiq + Eczema + Susu Kambing Bee Pollen


Sape kenal afiq dari kecik.. mesti tau yang dia adelah sorang penghidap eczema.
Beribu duit abeh berubat sana sini. Sebab eczema dia bukan jenis ruam.. tapi timbul2 berair macam ciken pox. Ingatkn sakit tangan kaki mulut tu.. tapi masuk 2bulan x baik2 pergi pakar baru detect die eczema yg agak teruk jugak tapi bukan sampai tahap kronik lagi. Dia just x boleh berpeluh.. xleh makan ayam ngan telor. Pernah pengasuh tersalah bg makan telor ya Allah kesiannya malam2 tak boleh tido kegatalan seluruh badan. Gatal dari dalam darah. So dia xtau nak garu kat mane.. semua tempat diharuknye dengan menangis2. Tak sanggup tengok aku bg mkn ubat selsema dia kasi mgantuk n tido. Iskkkk....


Bila tengok memang x sanggup. 
Tambah2 lagi bila gelembung2 tu dah pecah. Ya Allah.. menggerutu.... nasib baik ank sdri. Kalo x aku pon x sanggup nk pegang. 
Bawak pergi pakar kulit.. tukar2 sabun mandi.. krim.. lotion... guna spirulina.. semua aku buat..
Last2 cuba skbp ni... afiq boleh minum.. x rasa hanyir.. aku pon minum.. hurm sedap.. dia ade bee pollen. Korang boleh gugel sendiri kebaikan susu kambing.. dan kebaikan bee pollen.

SKBP = Susu Kambing Bee Pollen
Ni punca aku amalkn skbp sampai sekarang. Bagi afiq minum tiap2 hari.. sebarang lendir ke ape sume die digest.. 
Miraclenya... parut2 menggerutu pon hilang... imun afiq pon dah makin bagus. Dia susah nak demam. syukur pada Allah sebab izinkan ia serasi dengan Afiq.


Baca info2 anak eczema ni 'kebanyakan'nya berpunca dr amalan pemakanan ibu masa pregnant. 
1. Kurangkan.. malah kalau boleh jauhi soya... ia buat kulit lebih sensitif dan nipis. 
2. Makan banyak2 sayur2an... 
3.bnyak minum air masak.. 
4.banyak makanan berzat. 
5. Elakkan fast food. 
6. Amik suplement yang 'perlu' sahaja untuk pregnancy.

Perghh memang menyesal ler... paling liat dulu nk mkn sayur.. air masak pon payah.. nk yg manis n sejuk2 aje... fast food adelah peberet.. terpengaruh pulak dakyah Yahudi.. minum soya anak kulit putih n gebu.. nauzubillah...

Untuk pengetahuan korang.. susu kambing jugak sangat bagus diamalkan masa pregnancy tau... inshaAllah.. mengelakkan baby kuning..
Kulit baby?? Bak kata org pantai timur.. 'putih sepo'.. hahaha
Yang penting baby sihat.. inshaAllah.. imunnya lebih tinggi dah sukar dijangkiti penyakit juga.


Jangan percaya bulat2 aku cerita nih...
Ce tanya doktor jugak... ni fakta ye.. bukan auta! 


Dah kena kat afiq sorang.. tak sanggup kena kat ank yang lain jugakk...
Tak pregnant pon aku minum aje... susu kambing baik untuk bakar kalori, sumber kalsium dan imunisasi kita juga tau... time puasa ni lagi best.. makan ngan kurma time sahur.. alhamdulillah.. kenyang.. 

Ni amalan aku ngan afiq lepas dia kena eczema 2 tahun lepas. Harga pon berpatutan.. yang penting no more ubat n klinik pakar kulit.. lg best parut2 dia pon licin sekali.Alhamdulillah...

nak tengok Afiq dulu???

ya Allah.. tak sanggup nak tengok lagi.
masa ni doc kat klinik kesihatan ingat sakit HFMD (Hand Foot Mouth Disease)
tapi lepas 2 bulan tak baik2.. bawak pi pakar kulit.



  
ni lepas 6bulan amalkan SKBP setiap hari.
kulit dah makin bersih.
dah boleh main peluh2.. cuma makan berpantang lagi dan parut pun ada lagi.
keluar jugak gelembung tu sikit2 kat celah jari, ketiak, celah kangkang dengan kaki

alhamdulillah sekarang dah sihat sepenuhnya..
makan dah takde pantang. boleh berpeluh2 macam budak normal.
barula boleh melasak sesuka hati.

sape nak cuba??
pm ye..
016-6603741
stok terhad neh.. sebab aku skali minum tiap2 ahri. hahahahahaa